5 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Polędwiczki wieprzowe w panierce. Krok 3
Każdy kotlecik rozbij płaską stroną tłuczka do mięsa. Trzeba zrobić to naprawdę delikatnie, by nie porwać mięsa.
6 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Polędwiczki wieprzowe w panierce. Krok 4
Następnie dopraw kotleciki solą i pieprzem. Przygotuj dwa naczynia do panierowania. W jedno wbij jajka, a w drugie wsyp mąkę pszenną.
7 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Polędwiczki wieprzowe w panierce. Krok 5
Jajka roztrzep widelcem. Wlej olej na patelnię i ustaw średni ogień. Gdy olej będzie już dostatecznie rozgrzany, zacznij panierować kotleciki najpierw w mące, a następnie w jajku.
8 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Polędwiczki wieprzowe w panierce. Krok 6
Kotlecik z polędwiczki wieprzowej zanurzony w mące, a następnie w jajku, od razu kładź na rozgrzany olej.