1 z 13
Przewijaj galerię w dół
W maju zaczynają się nowalijki z gruntu. Kliknij, aby...
fot. Małgorzata Genca/PolskaPress

W maju zaczynają się nowalijki z gruntu. Kliknij, aby zobaczyć galerię z nowalijkami.

2 z 13
Młode rzodkiewki są źródłem siarki i błonnika. Znakomicie...
fot. Mariusz Kapala/Gazeta Lubuska

Rzodkiewki

Młode rzodkiewki są źródłem siarki i błonnika. Znakomicie smakują na kanapce lub jako składnik sałatki.

3 z 13
Szczypiorek to obowiązkowy dodatek na kanapkach z...
fot. Aneta Żurek/PolskaPress/Gazeta Krakowska

Szczypiorek

Szczypiorek to obowiązkowy dodatek na kanapkach z twarożkiem. Nawet często używa się powiedzenia: „wesoły jak szczypiorek na wiosnę”. Świadczy to o popularności tego zdrowego warzywa.

4 z 13
Sezon na szpinak trwa od czerwca. Pierwsze egzemplarze można...
fot. Anna Kaczmarz/PolskaPress/Dziennik Polski

Szpinak

Sezon na szpinak trwa od czerwca. Pierwsze egzemplarze można kupić już z końcem maja. Liście szpinaku będą świetnym składnikiem pożywnych koktajli.

Pozostało jeszcze 8 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Zobacz również

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem