5 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Rwany chlebek czosnkowy. Krok 4
W miseczce wymieszaj masło z czosnkiem, czosnkiem niedźwiedzim i natką pietruszki.
6 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Rwany chlebek czosnkowy. Krok 5
Rozwałkuj ciasto na kształt dużego prostokąta. Posmaruj go masełkiem i podziel na prostokąty o szerokości troszkę mniejszej niż twoja blaszka.
7 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Rwany chlebek czosnkowy. Krok 6
Składaj prostokąty ciasta na pół i układaj w blaszce. Przykryj całość ściereczką i odstaw na ok. 15 minut.
8 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Rwany chlebek czosnkowy. Krok 7
Piecz chlebek czosnkowy w 170 stopniach przez około 45 minut.