1 z 11
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Rwany chlebek czosnkowy
Rwany chlebek czosnkowy jest puszysty i bardzo smaczny. Zobacz, jak go przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Rwany chlebek czosnkowy. Krok 1
Zacznij od wymieszania drożdży z cukrem w małej miseczce. Mieszaj do chwili aż zrobią się płynne. Odstaw na bok na kilka minut. Przygotuj pozostałe potrzebne składniki.
3 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Rwany chlebek czosnkowy. Krok 2
Do miski przesiej mąkę, dodaj sól, wodę, olej, kefir i drożdże. Zagnieć ciasto. Przykryj je ściereczką i odstaw na minimum pół godziny.
4 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Rwany chlebek czosnkowy. Krok 3
Ciasto drożdżowe musi dobrze wyrosnąć. Nie przyśpieszaj tego etapu. Wyrośnięte ciasto po upieczeniu będzie puszyste i pyszne.