9 z 20
Ciasto powinno podwoić swoją objętość.
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto powinno podwoić swoją objętość.

10 z 20
Podziel ciasto na równe porcje
fot. Katarzyna Puczyńska

Podziel ciasto na równe porcje

11 z 20
Każdą porcję ciasta spłaszcz, połóż na środku powidła ( ok....
fot. Katarzyna Puczyńska

Każdą porcję ciasta spłaszcz, połóż na środku powidła ( ok. 1 łyżeczkę ) i zlep tworząc kształt pączka. Gdy nadziejesz wszystkie pączki, przykryj je ściereczką i odstaw na ok. 15 min.

12 z 20
Rozgrzej piekarnik na 180 stopni. Posmaruj ciasto...
fot. Katarzyna Puczyńska

Rozgrzej piekarnik na 180 stopni. Posmaruj ciasto roztrzepanym jajkiem

Pozostało jeszcze 7 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Kontrowersyjny mrożony pomidor z burratą. Ten przepis podbija TikToka

Kontrowersyjny mrożony pomidor z burratą. Ten przepis podbija TikToka

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

Najprostszy placek z agrestem do kawy. Będzie lekki jak chmurka

Najprostszy placek z agrestem do kawy. Będzie lekki jak chmurka

Zobacz również

Ta sałatka to hit każdej imprezy. Zrobisz ją w kwadrans i tak samo szybko zniknie

Ta sałatka to hit każdej imprezy. Zrobisz ją w kwadrans i tak samo szybko zniknie

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut