3 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najpierw pokrój boczek w plasterki. Cebulę obierz i drobno...
fot. Katarzyna Puczyńska

Błyskawiczne risotto z cukinią i boczkiem. Przepis na pyszny obiad do przygotowania w 30 minut. Danie jest bardzo sycące i smaczne

Risotto z boczkiem i cukinią. Krok 1

Najpierw pokrój boczek w plasterki. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Przygotuj także cukinię — umyj ją i pokrój w małe kawałki. Jeśli cukinia jest młoda, to nie musisz jej obierać. Podsmaż boczek na suchej patelni. Jak wytopi się z niego tłuszcz, to dodaj cebulę, a po chwili cukinię. Podsmażaj kilka minut, aż cukinia zmięknie.

Zobacz również

Strażacy Ochotnicy Gminy Kunice świętują Dzień Strażaka, zobaczcie zdjęcia

Strażacy Ochotnicy Gminy Kunice świętują Dzień Strażaka, zobaczcie zdjęcia

Turyści opanowali Gubałówkę. To prawdziwe oblężenie

Turyści opanowali Gubałówkę. To prawdziwe oblężenie

Polecamy

Sposoby na świeżą i chrupiącą rzodkiewkę. Już nigdy nie zrobisz inaczej

Sposoby na świeżą i chrupiącą rzodkiewkę. Już nigdy nie zrobisz inaczej

Zupa z zielonego groszku z ziemniakami. Szybkie, tanie i smaczne danie

Zupa z zielonego groszku z ziemniakami. Szybkie, tanie i smaczne danie

Ta sałatka to bomba witaminowa. Zjesz ją szybciej niż zrobisz

Ta sałatka to bomba witaminowa. Zjesz ją szybciej niż zrobisz