Gabriela Fedyk
RedaktorkaStrona Zdrowia
28 materiałów
„Zdrowie jest najważniejsze” – chyba wszyscy słyszeliśmy to zdanie od naszych babć i dziadków. Mieli rację!
Fascynuje mnie mądrość ciała, to jak wszystko się ze sobą łączy i wzajemnie na siebie wpływa.
Profilaktyka, zdrowe odżywianie, ruch i korzystanie z wiedzy lekarzy i innych specjalistów to moja recepta na całkiem zdrowe życie, o czym piszę i będę pisać na łamach Strony Zdrowia.
Zanim trafiłam do Strony Zdrowia...
Wcześniej pisałam dla portalu dzierzoniow.naszemiasto.pl, gdzie poruszałam lokalne tematy – te najnowsze, jak i związane z historią miasta. Ludzkie losy, nieoczywiste piękno budynków i przedmiotów, „poniemieckie” oraz scena gastronomiczna – między innymi o tym można przeczytać w moich tekstach dotyczących Dzierżoniowa i okolicy, a także zobaczyć zdjęcia mojego autorstwa.
O mnie
Dolnoślązaczka, dusza w podróży, bałkanoholiczka. Urodzona w mieście Krzywej Wieży. Mieszkałam we Wrocławiu, w Krakowie, w Bośni i Hercegowinie oraz w Niemczech.
Interesuję się szeroko pojętym lifestylem, literaturą i ekologią.
Lubię słuchać, obserwować, poznawać i smakować. Chętnie piszę o jedzeniu, holistycznym podejściu do zdrowia, ciekawych miejscach i historiach „zwykłych ludzi”.
11 przepisów na obiad dla gości. Te dania na ciepło zachwycą twoich bliskich
Spodziewasz się gości na Wszystkich Świętych, ale nie masz pomysłu na danie na ciepło? Zebraliśmy dla ciebie 11 przepisów, które zachwycą twoich gości. Wśród...
Sałatka z makaronem orzo na imprezę i szybki obiad gotowa w 30 minut
Prosta i szybka sałatka z makaronem orzo smakuje latem i jest idealną propozycją na spotkanie ze znajomymi albo lekki obiad w ciemne, jesienni dni. Sycące orzo,...
Szybka margherita na cieście francuskim. Zrobisz ją w 30 minut
Czasami najprostsze rozwiązania są najlepsze. Pizza margherita na cieście francuskim jest jednym z nich. Kiedy mamy ochotę na coś ciepłego, ale niekoniecznie...
Fit zamiennik makaronu. Będziesz się zajadać i nie przytyjesz!
Jesień to idealny czas na przepisy z dynią. Chętnie robimy z niej zupy, dodajemy do ciast czy pijemy pumpkin spice latte. Mniej popularna dynia makaronowa może...
Sałatka z buraków. Prosty i smaczny dodatek do obiadu
Co dodać do obiadu, żeby było smacznie i zdrowo? Buraki! Prosta sałatka z buraków pieczonych lub gotowanych do doskonały dodatek do drugiego dania, ale też do...
Ziemniaki z colą w słoiku? Przepis na frytki lepsze niż z fast foodów
Ziemniak to obok cebuli jedno z ukochanych warzyw w Polsce. Jemy je i lubimy pod każdą postacią. Frytki to jedna z nich. Jak je zrobić, żeby smakowały jak w...
Przepis na kiszonkę według Katarzyny Cichopek. Zobacz, co kisi gwiazda. To nie ogórki
Kasia Cichopek zdradziła przepis na zaskakującą przekąskę. Zamiast ogórków czy kapusty ukisimy z nią… chryzantemy! Okazuje się, że kwiaty, które kojarzą się...
Szakszuka – bliskowschodnie śniadanie z pomidorami i jajkami. To zdrowy posiłek
Szakszuka to zdrowe i sycące danie pochodzące z Bliskiego Wschodu i krajów Afryki Północnej. To śniadanie idealne: proste, smaczne i zaspokaja głód na wiele...