1 z 19
Przewijaj galerię w dół
Przepyszne ciasto z malinami, kajmakiem i masą z serka...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto Balladyna

Przepyszne ciasto z malinami, kajmakiem i masą z serka mascarpone. Zobacz, jak przygotować ciasto Balladyna. Kliknij obrazek i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2 z 19
Przygotowanie ciasta zacznij od rozdzielenia jajek. Żółtka...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto Balladyna. Krok 1

Przygotowanie ciasta zacznij od rozdzielenia jajek. Żółtka przełóż do głębokiego talerza, a białka do misy miksera.

3 z 19
Do żółtek dodaj proszek do pieczenia i ocet. Dokładnie...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto Balladyna. Krok 2

Do żółtek dodaj proszek do pieczenia i ocet. Dokładnie wymieszaj.

4 z 19
Białka zacznij ubijać mikserem. Jak zrobią się już białe i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto Balladyna. Krok 3

Białka zacznij ubijać mikserem. Jak zrobią się już białe i gęstsze, to wsypuj stopniowo cukier. Ubij je na sztywną pianę.

Pozostało jeszcze 14 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka