9 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto zebra. Krok 8
Okrągłą, tortową blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Możesz użyć także innej blaszki np. kwadratowej.
10 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto zebra. Krok 9
Na środek blaszki wyłóż 2 łyżki jasnego ciasta, a na nie 2 łyżki ciemnego. Postępuj tak do końca ciasta, cały czas wykładając je po dwie łyżki na przemian, w jedno miejsce na środek.
11 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto zebra. Krok 10
Nie mieszaj ciasta i nie ruszaj blaszki. Całość sama się rozejdzie i utworzy ładny wzór.
12 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto zebra. Krok 11
Ostrożnie przełóż ciasto do piekarnika. Piecz ok. 50 minut w 170 stopniach.