Faszerowane pieczarki na 5 łatwych sposobów. Smaczna i tania przekąska na imprezę karnawałową. Zrobisz je w kilka minut

Karolina Głogowska
Karolina Głogowska
Faszerowane pieczarki to imprezowy hit
Faszerowane pieczarki to imprezowy hit Getty images/zdjęcie ilustracyjne
Faszerowane pieczarki to jedna z najpopularniejszych przekąsek na imprezę. Są łatwe do przygotowania i można je nadziewać różnymi farszami, które nie wymagają wiele pracy. Doskonałe na jeden kęs, smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.

W skrócie

Faszerowane pieczarki – łatwa i tania przekąska na imprezę

Pieczarki faszerowane na różne sposoby sprawdzą się nie tylko jako smaczna i tania przekąska karnawałowa. Można przygotować je na święta, rodzinne uroczystości, a latem na grilla. Przepisy na pieczarki, które dziś proponuję, są banalnie proste do przygotowania. Zrobienie każdego farszu zajmuje naprawdę kilka minut, a składniki są niedrogie i łatwo dostępne.

Jak przygotować pieczarki do faszerowania?

Wiele osób zastanawia się, czy obierać pieczarki przed faszerowaniem. Jako wielka zwolenniczka ułatwiania sobie życia, zwłaszcza jeśli chodzi o gotowanie, osobiście nie tracę nigdy czasu i energii na obieranie pieczarek. Wystarczy dokładnie je umyć i pozbawić nóżek. We wszystkich przepisach, które dziś proponuję, pieczarki smażę na maśle, z obu stron, aby się zrumieniły. W niektórych przepisach trzeba je zapiec z farszem, w innych wystarczy je nadziać. Będą smakowały doskonale zarówno na ciepło, jak i na zimno. Do proponowanych przeze mnie przepisów możesz użyć zarówno białych, jak i brązowych pieczarek, postaraj się jednak wybierać ładne, duże sztuki. Jeśli zdecydujesz się na pieczarki portobello, pamiętaj, aby przygotować więcej nadzienia.

Polecam także: Zaskakujący sposób na zapiekankę. Ten przepis uzależnia!

Jeśli przygotowujesz imprezę karnawałową w domu, koniecznie wypróbuj moje propozycje na:

  1. Pieczarki faszerowane jajkami;
  2. Pieczarki faszerowane karmelizowaną cebulką;
  3. Pieczarki faszerowane mięsem mielonym;
  4. Pieczarki faszerowane fetą;
  5. Pieczarki faszerowane kuskusem.

Wszystkie przepisy znajdziesz na kolejnych zdjęciach galerii.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Sałatka ze świeżego szpinaku

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.