1 z 3
Przewijaj galerię w dół
Ciasto na tradycyjny piernik staropolski powinno być...
fot. 123rf.com/dar1930/zdjęcie ilustracyjne

Dojrzewający piernik staropolski

Ciasto na tradycyjny piernik staropolski powinno być przygotowane minimum 3 tygodnie przed pieczeniem. Im dłuższy czas fermentacji, tym ciasto będzie smaczniejsze.

2 z 3
Piernik staropolski tradycyjnie przekłada się powidłami...
fot. 123rf.com/lenyvavsha/zdjęcie ilustracyjne

Piernik staropolski

Piernik staropolski tradycyjnie przekłada się powidłami śliwkowymi.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Polecamy

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek