1 z 5
Przewijaj galerię w dół

fot. Justyna Madan
Rajma Chawal
Podstawą w kuchni indyjskiej jest to, aby nie żałować przypraw. Ma być intensywnie, aromatycznie i pysznie.
2 z 5

fot. Justyna Madan
Poha
Poha, to najkrócej rzecz ujmując, płatki ryżowe. Warto wybrać jak największe, można je znaleźć w większości sklepów spożywczych, ewentualnie kupić je w sklepie z indyjską żywnością
3 z 5

fot. Justyna Madan
Dal
To danie ma wiele wersji, każdy robi je trochę inaczej. Może być podawane zarówno w formie zupy, jak i gęstego sosu.
4 z 5

fot. Justyna Madan
Ladoo
Ladoo to popularne, indyjskie, słodkie kulki. Podstawą zazwyczaj jest mąka (np. besan), tłuszcz i cukier, zazwyczaj podawane są podczas świąt, festiwali czy ślubów.