1 z 5
Przewijaj galerię w dół
Podstawą w kuchni indyjskiej jest to, aby nie żałować...
fot. Justyna Madan

Rajma Chawal

Podstawą w kuchni indyjskiej jest to, aby nie żałować przypraw. Ma być intensywnie, aromatycznie i pysznie.

2 z 5
Poha, to najkrócej rzecz ujmując, płatki ryżowe. Warto...
fot. Justyna Madan

Poha

Poha, to najkrócej rzecz ujmując, płatki ryżowe. Warto wybrać jak największe, można je znaleźć w większości sklepów spożywczych, ewentualnie kupić je w sklepie z indyjską żywnością

3 z 5
To danie ma wiele wersji, każdy robi je trochę inaczej. Może...
fot. Justyna Madan

Dal

To danie ma wiele wersji, każdy robi je trochę inaczej. Może być podawane zarówno w formie zupy, jak i gęstego sosu.

4 z 5
Ladoo to popularne, indyjskie, słodkie kulki. Podstawą...
fot. Justyna Madan

Ladoo

Ladoo to popularne, indyjskie, słodkie kulki. Podstawą zazwyczaj jest mąka (np. besan), tłuszcz i cukier, zazwyczaj podawane są podczas świąt, festiwali czy ślubów.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zobacz również

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek