
Deser a'la malinowe tiramisu - Krok 1.
Deser a'la malinowe tiramisu jest bardzo prosty do wykonania. Zacznij od ubicia śmietanki z cukrem pudrem i wanilią.
Do osobnej miski przełóż ser mascarpone i wymieszaj go łyżką z ubitą śmietaną.
Przygotuj wszystkie potrzebne składniki: umyte i wysuszone maliny, kakao z siteczkiem do posypania i kawę przelaną do miski lub głębokiego talerza ( będziesz w niej zanurzać biszkopty przez ok 3 sekundy).
Do miseczek lub pucharków nakładaj kolejno: dwie łyżki masy, namoczone w kawie biszkopty, kakao, maliny. Zrób kilka warstw aż wykorzystasz wszystkie składniki.

Deser a'la malinowe tiramisu - Krok 3.
Biszkopty zanurzaj dokładnie w kawie przez ok. 3 sekundy. Potrzeba tu nieco wprawy, by nie były zbyt nasączone, a jednocześnie miały wyraźny kawowy smak.

Deser a'la malinowe tiramisu - Krok 4.
Do miseczek lub pucharków nakładaj kolejno: dwie łyżki masy, namoczone w kawie biszkopty, kakao, maliny. Zrób kilka warstw aż wykorzystasz wszystkie składniki.

Deser a'la malinowe tiramisu - Krok 5.
Deser podawaj dobrze schłodzony. Życzymy smacznego!