2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso trzeba zmielić w maszynce, a następnie połączyć ze...
fot. pixabay.com

Tyle kosztuje biała kiełbasa. Liczymy i podpowiadamy, jak zrobić białą kiełbasę w domu. Będzie taniej?

Wyrabianie mięsa na białą kiełbasę

Mięso trzeba zmielić w maszynce, a następnie połączyć ze sobą, dodać przyprawy oraz wodę. W kolejnym kroku wyrabiamy mięso ręcznie, by składniki dobrze się połączyły. Mocno ugniataj całość przez ok. 10 minut.

Pamiętaj, by mięso było dobrze doprawione, inaczej po ugotowaniu kiełbasa będzie mdła.

Odstaw mięso na 2-3 godziny do lodówki, w tym czasie przejdzie smakiem przypraw.

Zobacz również

Tak oceniliśmy piłkarzy Arki za mecz z Resovią. Skóra bohaterem, błędy w defensywie

Tak oceniliśmy piłkarzy Arki za mecz z Resovią. Skóra bohaterem, błędy w defensywie

Olsztyn: Ruszyła rekrutacja na 4. edycję Campusu Polska Przyszłości

Olsztyn: Ruszyła rekrutacja na 4. edycję Campusu Polska Przyszłości

Polecamy

Te pieczone ziemniaki z zaskakującym dodatkiem to hit Internetu. Spróbuj, są genialne

Te pieczone ziemniaki z zaskakującym dodatkiem to hit Internetu. Spróbuj, są genialne

Nie wiesz, co zrobić ze szparagami? Ugotuj pyszne risotto z kurczakiem

Nie wiesz, co zrobić ze szparagami? Ugotuj pyszne risotto z kurczakiem

Ta sałatka to bomba witaminowa. Zjesz ją szybciej niż zrobisz

Ta sałatka to bomba witaminowa. Zjesz ją szybciej niż zrobisz