21 z 27
Fotografia przedstawiająca bal przebierańców na M/S Batory.
fot. ze zbiorów Muzeum Emigracji w Gdyni

Fotografia przedstawiająca bal przebierańców na M/S Batory.

22 z 27
Obsługa kelnerska była na najwyższym poziomie
fot. ze zbiorów Muzeum Emigracji w Gdyni

Obsługa kelnerska była na najwyższym poziomie

23 z 27
W jeden rejs Batory zabierał średnio:...
fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe

W jeden rejs Batory zabierał średnio:

- 70 tys. jaj,
- 9 tys. kg mięsa,
- 6 tys. sztuk drobiu,

24 z 27
... oraz:...
fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe

... oraz:

1,4 tys. kg wędlin,
7 tys. kg kompotów,
6 tys. kg owoców,
3 tys. kg cukru,
3 tys. butelek lemoniady,
kilkaset beczek piwa

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zobacz również

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek