1 z 6
Przewijaj galerię w dół

fot. Getty Images/kabVisio/zdjęcie ilustracyjne
Domowy seitan
Domowy seitan przygotujecie z mąki, wody i bulionu. Następnie warto ugotować go w przyprawach i marynować, aby nadać mu smak kurczaka.
2 z 6

fot. Anna Daniluk
Mąka pszenna
Do zrobienia seitanu potrzebna jest mąka pszenna o wysokiej zawartości białka.
3 z 6

fot. Anna Daniluk
Mąka pszenna z wodą
Mąkę pszenną należy wymieszać z wodą lub bulionem warzywnym i zagnieść z nich elastyczne ciasto, nieco twardsze niż ciasto na pierogi.
4 z 6

fot. Katarzyna Puczyńska
Bulion warzywny
Domowy bulion warzywny należy intensywnie doprawić składnikami, które tradycyjnie stosuje się do mięsa. Szczególnie polecamy sos sojowy i wędzoną słodką paprykę.