1 z 19
Przewijaj galerię w dół
To ciasto to prawdziwy rarytas. Zobacz, jak zrobić francuską...
fot. Katarzyna Puczyńska

Tarta Tatin

To ciasto to prawdziwy rarytas. Zobacz, jak zrobić francuską Tartę Tatin. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2 z 19
Przepis na Tartę Tatin nie jest bardzo trudny do zrobienia,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Tarta Tatin. Przepis

Przepis na Tartę Tatin nie jest bardzo trudny do zrobienia, ale wymaga nieco wprawy. Potrzebujesz patelni, którą można wstawić do piekarnika. Ostatecznie możesz przygotować jabłka na patelni i przełożyć ostrożnie do okrągłej blaszki.

3 z 19
Przygotowanie tego pysznego ciasta zacznij od przesiania...
fot. Katarzyna Puczyńska

Tarta Tatin. Krok 1

Przygotowanie tego pysznego ciasta zacznij od przesiania mąki pszennej na stolnicę, blat lub deskę. Dodaj zimne masło i posiekaj całość nożem.

4 z 19
Następnie dodaj żółtka, cukier i proszek do pieczenia....
fot. Katarzyna Puczyńska

Tarta Tatin. Krok 2

Następnie dodaj żółtka, cukier i proszek do pieczenia. Zagnieć kruche ciasto — staraj się to zrobić szybko, by nie rozgrzać za bardzo masła. Owiń ciasto folią spożywczą i schowaj do lodówki na ok. 30 minut.

Pozostało jeszcze 14 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek