5 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Sernik na zimno z białą czekoladą. Krok 3
Rozpuść masło i wymieszaj z ciastkami. Całość przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Dokładnie ugnieć ciastka np. łyżką. Wstaw do lodówki.
6 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Sernik na zimno z białą czekoladą. Krok 4
Możesz zacząć szykować masę serową. Najpierw rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej — połam czekoladę na kawałki, włóż do mniejszego garnka i postaw go na większym garnku z wodą. Pamiętaj, by wody było tylko tyle, by nie dotykała dna garnka z czekoladą. Wstaw całość na mały ogień i mieszaj do rozpuszczenia czekolady. Wystudź.
7 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Sernik na zimno z białą czekoladą. Krok 5
Ser przełóż do miski i zacznij miksować na średnich obrotach. Wlewaj stopniowo rozpuszczoną i nieco przestudzoną czekoladę.
8 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Sernik na zimno z białą czekoladą. Krok 6
W oddzielnym naczyniu ubij śmietankę z wanilią na sztywną pianę.