5 z 17

fot. Katarzyna Puczyńska
Szarlotka sypana. Krok 4
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Suche składniki podziel na 3 części a jabłka na dwie.
6 z 17

fot. Katarzyna Puczyńska
Szarlotka sypana. Krok 5
Najpierw posyp dno tortownicy pierwszą warstwą suchych składników. Następnie połóż pierwszą warstwę jabłek. Posyp je cynamonem.
7 z 17

fot. Katarzyna Puczyńska
Szarlotka sypana. Krok 6
Posyp całość drugą częścią suchych składników. Na nią wyłóż jabłka i posyp je cynamonem. Całość posyp ostatnią częścią suchych składników.
8 z 17

fot. Katarzyna Puczyńska
Szarlotka sypana. Krok 7
Na wierzch ciasta zetrzyj zimne masło na tarce na jarzynowych, dużych oczkach.