1 z 17
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Szarlotka sypana
Szarlotka sypana jest banalnie prosta. Nie musisz zagniatać kruchego ciasta, aby zrobić perfekcyjny deser. Kliknij obrazek i przesuwaj galerię, aby zobaczyć etapy przygotowania.
2 z 17

fot. Katarzyna Puczyńska
Szarlotka sypana. Krok 1
Do przygotowania szarlotki użyj kwaśnych jabłek np. antonówek lub szarej renety lub jabłek deserowych. Włącz piekarnik na 180 stopni i opcję góra-dół.
3 z 17

fot. Katarzyna Puczyńska
Szarlotka sypana. Krok 2
Zacznij od wymieszania w misce suchych składników: mąki, kaszy manny, proszku do pieczenia, cukru i cukru waniliowego.
4 z 17

fot. Katarzyna Puczyńska
Szarlotka sypana. Krok 3
Następnie umyj i obierz jabłka. Zetrzyj je na tarce na dużych oczkach.