1 z 5
Przewijaj galerię w dół
Balanzoni, czyli szpinakowe pierożki to pomysł na pyszne...
fot. fot. Marcin Klaban/Artur Rogalsk

Balanzoni, czyli szpinakowe pierożki

Balanzoni, czyli szpinakowe pierożki to pomysł na pyszne włoskie danie. Cristina Catese zdradza na nie najlepszy przepis.

2 z 5
Balanzoni pysznie smakują podane z podsmażonym boczkiem i...
fot. Artur Rogalsk

Szpinakowe pierożki

Balanzoni pysznie smakują podane z podsmażonym boczkiem i startym parmezanem.

3 z 5
Takie pierożki są charakterystycznym daniem włoskiego...
fot. materiały Wydawnictwa Słowne

Takie pierożki są charakterystycznym daniem włoskiego regionu Emilia-Romania, ze stolicą w Bolonii.

4 z 5
Do zrobienia Balanzoni należy przygotować ciasto na pastę ze...
fot. Marcin Klaban.

Do zrobienia Balanzoni należy przygotować ciasto na pastę ze szpinakiem oraz farsz z ricotty, mortadeli, parmezanu, liści szpinaku, bułki tartej i jajka. Całość doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Lepimy pierożki i gotujemy.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

HIT DNIA
Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek