1 z 7
Przewijaj galerię w dół
Ryba z frytkami to obowiązkowy punkt nadmorskiej wycieczki....
fot. GettyImages/ClaraNila

Smażona ryba

Ryba z frytkami to obowiązkowy punkt nadmorskiej wycieczki. Czy zawsze jednak będzie świeża, a nie mrożona?

2 z 7
Na niektórych rybach można się naciąć. Choć sprzedawcy...
fot. GettyImages/Arvydas Lakacauskas

Wiele ryb nadmorskich wcale nie jest bałtyckich

Na niektórych rybach można się naciąć. Choć sprzedawcy twierdzą, że są świeże i z Bałtyku, w rzeczywistości okazują się mrożone lub świeże, ale wyławiane z innych mórz.

3 z 7
Wśród ryb, które cieszą się uznaniem naszych rodaków, jest...
fot. GettyImages/Jun

Pora na łososia

Wśród ryb, które cieszą się uznaniem naszych rodaków, jest łosoś. Cenimy go za smak, delikatne mięso i łatwość obróbki. W bałtyckich wodach pływa łosoś, ale bardzo często wakacyjne smażalnie serwują nam wersję norweską.

4 z 7
Flądra nie jest tak popularna jak łosoś lub dorsz, ale jest...
fot. GettyImages/tjs11

Polska flądra

Flądra nie jest tak popularna jak łosoś lub dorsz, ale jest bałtyckim pewniakiem. O tej porze roku ten gatunek łowi się nad morzem. Zamawiając tę rybę, jest więcej niż pewne, że będzie świeża, a nie mrożona.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka