1 z 3
Przewijaj galerię w dół
W książce „365 obiadów za 5 złotych” Lucyna...
fot. 123rf.com/barmalini/wikimedia commons/domena publiczna

Sos grzybowy Lucyny Ćwierczakiewiczowej

W książce „365 obiadów za 5 złotych” Lucyna Ćwierczakiewiczowa poleca zrobić sos z pieczarek i ze smardzów.

2 z 3
Znana XIX - wieczna kucharka do swojego przepisu polecała...
fot. Piotr Krzyżanowski/archiwum PolskaPresse

Sos pieczarkowy Lucyny Ćwierczakiewiczowej

Znana XIX - wieczna kucharka do swojego przepisu polecała dodać sok z cytryny lub białe wino.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Polecamy

Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

HIT DNIA
Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem