1 z 12
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Surówka z pora i jabłka
Najlepsza surówka do obiadu. Zobacz, jak przygotować surówkę z pora i jabłka. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Surówka z pora i jabłka. Krok 1
Pory umyj i zdejmij z każdego pierwszą, grubszą warwę. Następnie odkrój ich korzonek i ciemnozieloną część.
3 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Surówka z pora i jabłka. Krok 2
Pokrój pory na małe kawałki. Przełóż je do garnka i zalej wrzącą wodą.
4 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Surówka z pora i jabłka. Krok 3
Po ok. 2 minutach pory odcedź na sitko. Dzięki sparzeniu pory nie będą takie ostre i nieco zmiękną.