5 z 15
Podziel ciasto na 8 w miarę możliwości równych części....
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciastka francuskie z rabarbarem. Krok 4

Podziel ciasto na 8 w miarę możliwości równych części. Możesz zrobić to radełkiem, tworząc ozdobne brzegi ciastek.

6 z 15
Posmaruj każde ciasto dżemem rabarbarowym i złóż na pół....
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciastka francuskie z rabarbarem. Krok 5

Posmaruj każde ciasto dżemem rabarbarowym i złóż na pół. Brzegi dociśnij widelcem. Wierzch ciastek lekko natnij. Przełóż ciastka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

7 z 15
W miseczce wymieszaj jajko. Najłatwiej zrobić to widelcem.
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciastka francuskie z rabarbarem. Krok 6

W miseczce wymieszaj jajko. Najłatwiej zrobić to widelcem.

8 z 15
Za pomocą małej łyżeczki lub silikonowego pędzelka...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciastka francuskie z rabarbarem. Krok 7

Za pomocą małej łyżeczki lub silikonowego pędzelka kuchennego posmaruj wierzch ciastek rozmąconym jajkiem.

Pozostało jeszcze 6 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Zobacz również

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik