1 z 16
Przewijaj galerię w dół
Na Wielkanoc podaj pyszny mazurek czekoladowy z kajmakiem i...
fot. Karolina Glogowska

Na Wielkanoc podaj pyszny mazurek czekoladowy z kajmakiem i orzechami. Na kolejnych zdjęciach galerii zobaczysz, jak krok po kroku przygotować ciasto. Przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2 z 16
Składniki na kruche ciasto:...
fot. Karolina Głogowska

Mazurek kajmakowy z czekoladą. Składniki:

Składniki na kruche ciasto:
- 300 g mąki tortowej,
- 200 g masła Łaciate,
- 3 ugotowane żółtka jaj,
- 1 całe jajko,
- 150 g cukru pudru,
- szczypta soli.

Składniki na masę do mazurka:
- kilka łyżek powideł śliwkowych,
- pół szklanki masy kajmakowej,
- 150 g czekolady deserowej,
- 6 łyżek mleka UHT Łaciate 3,2%
- łyżka masła Łaciate,
- płatki migdałów,
- kilka orzechów włoskich.

3 z 16
Mąkę, cukier puder i sól wymieszaj. Dodaj zimne, pokrojone w...
fot. Karolina Głogowska

Mazurek kajmakowy z czekoladą. Krok 1

Mąkę, cukier puder i sól wymieszaj. Dodaj zimne, pokrojone w kostkę masło.

4 z 16
Następnie dodaj ugotowane żółtka jaj. Krótko wyrabiaj...
fot. Karolina Głogowska

Mazurek kajmakowy z czekoladą. Krok 2

Następnie dodaj ugotowane żółtka jaj. Krótko wyrabiaj ciasto.

Pozostało jeszcze 11 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zobacz również

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek