5 z 16
Zagnieć ciasto w kulę, owiń folią spożywczą i włóż na pół...
fot. Karolina Głogowska

Mazurek kajmakowy z czekoladą. Krok 3

Zagnieć ciasto w kulę, owiń folią spożywczą i włóż na pół godziny do lodówki.

6 z 16
Po wyjęciu z lodówki rozwałkuj ciasto, uformuj w owalny...
fot. Karolina Głogowska

Mazurek kajmakowy z czekoladą. Krok 4

Po wyjęciu z lodówki rozwałkuj ciasto, uformuj w owalny kształt i przełóż delikatnie do wyłożonej papierem formy. Zostaw kawałek ciasta na wałeczek.

7 z 16
Uformuj wałeczek z ciasta i wyklej nim brzegi.
fot. Karolina Głogowska

Mazurek kajmakowy z czekoladą. Krok 5

Uformuj wałeczek z ciasta i wyklej nim brzegi.

8 z 16
Ponakłuwaj spód widelcem. Brzegi wysmaruj roztrzepanym...
fot. Karolina Głogowska

Mazurek kajmakowy z czekoladą. Krok 6

Ponakłuwaj spód widelcem. Brzegi wysmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 15 minut.

Pozostało jeszcze 7 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto

O TYM SIĘ MÓWI
Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto

Zobacz również

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!