5 z 15

fot. Katarzyna Pyczyńska
Ciasto z rabarbarem i budyniem. Krok 4
Porcję ciasta z lodówki rozwałkuj na kształt prostokątna i przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp ciasto rabarbarem.
6 z 15

fot. Katarzyna Pyczyńska
Ciasto z rabarbarem i budyniem. Krok 5
Na rabarbar wylej jeszcze ciepły budyń. Rozprowadź go równą warstwą po całym cieście.
7 z 15

fot. Katarzyna Pyczyńska
Ciasto z rabarbarem i budyniem. Krok 6
Na koniec zetrzyj ją na tarce ciasto z zamrażalnika, na większych, tzw. jarzynowych oczkach. Taką kruszonką posyp równomiernie wierzch ciasta.
8 z 15

fot. Katarzyna Pyczyńska
Ciasto z rabarbarem i budyniem. Krok 7
Piecz ciasto przez ok. 1 godzinę w 170 stopniach, w funkcji góra-dół. Wyjmij z blaszki i wystudź.