
Ciasto z rabarbarem i budyniem. Przepis
Pyszne, kruche ciasto z rabarbarem i budyniem z pewnością posmakuje wszystkim. Zobacz, jak je przygotować. Oglądaj zdjęcia z opisami w galerii.

Ciasto z rabarbarem i budyniem. Krok 1
Zacznij od kruchego ciasta. Przesiej mąkę pszenną z zimnym masłem. Możesz zrobić to za pomocą noża lub specjalnym siekaczem do ciasta kruchego.

Ciasto z rabarbarem i budyniem. Krok 2
Dodaj cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i żółtka. Zagnieć ciasto i podziel na pół - jedną połówkę schowaj do lodówki na minimum 30 minut, a drugą do zamrażarki.

Ciasto z rabarbarem i budyniem. Krok 3
Następnie umyj i osusz rabarbar. Pokrój go na kawałki.
Zrób budyń - z porcji mleka odlej szklankę, a resztę zagotuj z cukrem. W odłożonym mleku rozpuść proszek budyniowy i wlej całość do gotującego się mleka. Mieszaj, aż ponownie się zagotuje i zdejmij z ognia.