5 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto Raffaello bez pieczenia. Krok 3
Pogotuj masę budyniową 2 minuty, przełóż do innego naczynia i wystudź, raz na jakiś czas mieszając. Następnie zmiksuj masło i dodawaj stopniowo masę budyniową. Na koniec wsyp wiórki kokosowe i wlej likier.
6 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto Raffaello bez pieczenia. Krok 4
W blaszce układaj warstwami kolejno- herbatniki, 2/3 masy, herbatniki i 1/3 masy.
7 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto Raffaello bez pieczenia. Krok 5
6 łyżek wiórek kokosowych podpraż na patelni na złoty kolor i udekoruj nimi wierzch ciasta.
8 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto Raffaello bez pieczenia. Krok 6
Ciasto Raffaello możesz podawać niemal od razu, ponieważ masa jest dość gęsta i łatwo się kroi. Najlepiej jednak smakuje po ok. 2 godzinach w lodówce.