5 z 11
Pogotuj masę budyniową 2 minuty, przełóż do innego naczynia...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto Raffaello bez pieczenia. Krok 3

Pogotuj masę budyniową 2 minuty, przełóż do innego naczynia i wystudź, raz na jakiś czas mieszając. Następnie zmiksuj masło i dodawaj stopniowo masę budyniową. Na koniec wsyp wiórki kokosowe i wlej likier.

6 z 11
W blaszce układaj warstwami kolejno- herbatniki, 2/3 masy,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto Raffaello bez pieczenia. Krok 4

W blaszce układaj warstwami kolejno- herbatniki, 2/3 masy, herbatniki i 1/3 masy.

7 z 11
6 łyżek wiórek kokosowych podpraż na patelni na złoty kolor...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto Raffaello bez pieczenia. Krok 5

6 łyżek wiórek kokosowych podpraż na patelni na złoty kolor i udekoruj nimi wierzch ciasta.

8 z 11
Ciasto Raffaello możesz podawać niemal od razu, ponieważ...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto Raffaello bez pieczenia. Krok 6

Ciasto Raffaello możesz podawać niemal od razu, ponieważ masa jest dość gęsta i łatwo się kroi. Najlepiej jednak smakuje po ok. 2 godzinach w lodówce.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

Zobacz również

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik