6 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kotlety z mortadeli...
fot. fot. pixabay

Potrawy z PRL, które jadaliśmy codziennie. Skusicie się teraz na takie dania? [PRZEPISY]

Kotlety z mortadeli
„Schabowy” to nie jest, ale jak się nie ma co się lubi…

Składniki
plastry mortadeli
jajko
mąka
bułka tarta
sól, pieprz, mielona papryka
tłuszcz do smażenia

Wykonanie
Plastry mortadeli wymoczyć jak schabowe w bułce, rozbełtanym jajku z dodatkiem soli, pieprzu i papryki w proszki i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

Zobacz również

Dzień Pacjentów Powiatowych w Siemianowicach Śląskich. ZOBACZ ZDJĘCIA

NOWE
Dzień Pacjentów Powiatowych w Siemianowicach Śląskich. ZOBACZ ZDJĘCIA

Osada Pałacowa w Skierniewicach na unikalnych zdjęciach z lat 30-tych

NOWE
Osada Pałacowa w Skierniewicach na unikalnych zdjęciach z lat 30-tych

Polecamy

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Zdrowa i kolorowa sałatka z młodych ziemniaków. Najlepsza do grilla

Zdrowa i kolorowa sałatka z młodych ziemniaków. Najlepsza do grilla