3 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Chrupiące placki ziemniaczane...
fot. Fot. materiały prasowe

Pomysł na obiad. Przepisy na proste obiady z tego, co jest w domu. TOP 12 przepisów naszych Czytelników

Chrupiące placki ziemniaczane

Składniki
1 kg ziemniaków
cebula
jajko
2 łyżki mąki
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Wykonanie
Ziemniaki obrać i dokładnie umyć. Połowę zetrzeć na tarce na najdrobniejszym oczku, a drugą połowę na grubym oczku. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko, mąkę oraz sól i pieprz do smaku, a następnie dokładnie wymieszać. Usmażyć na średnio rozgrzanym oleju (oleju na patelni powinno być ok. 1/2 cm ) z obu stron na złoty kolor.
Przepis Roberta Muzyczki

Zobacz również

Maturzyści z II Liceum Ogólnokształcącego w Bełchatowie zakończyli rok szkolny, FOTO

Maturzyści z II Liceum Ogólnokształcącego w Bełchatowie zakończyli rok szkolny, FOTO

Uczniowie "różowego królestwa", czyli II LO w Malborku pożegnali się ze szkołą

Uczniowie "różowego królestwa", czyli II LO w Malborku pożegnali się ze szkołą

Polecamy

Wiosenna zupa, którą gotuję do znudzenia. Przepis, jak od babci

Wiosenna zupa, którą gotuję do znudzenia. Przepis, jak od babci

Najlepszy przepis na pieczone udka. Do marynaty dodaję sekretny składnik

Najlepszy przepis na pieczone udka. Do marynaty dodaję sekretny składnik

Nie używaj tych narzędzi kuchennych! Zawierają substancje rakotwórcze

Nie używaj tych narzędzi kuchennych! Zawierają substancje rakotwórcze