2 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Miękkie, pyszne pyzy...
fot. fot. pixabay

Pomysł na obiad. Przepisy na proste obiady z tego, co jest w domu. TOP 12 przepisów naszych Czytelników

Miękkie, pyszne pyzy

Składniki
ok. 1 kg ugotowanych ziemniaków
szklanka mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki sypkiego grysiku
mleko do zarobienia ciasta

Wykonanie
Ziemniaki zemleć w maszynce, dodać mąkę ziemniaczaną, sypki grysik i tyle mleka, ile przyjmie ciasto. Formować krążki, na środek nałożyć jakikolwiek farsz: mięsny, grzybowy, itp., lub owoce i formować pyzy. Można również nie dawać farszu. Pyzy gotować w osolonej wodzie około 3-4 minuty od wypłynięcia. Ugotowane polać masłem z bułką tartą.
Przepis Barbary Stachurskiej

Zobacz również

Poważny wypadek koło Nowogrodu Bobrzańskiego. Zderzyły się trzy samochody. Są ranni

NOWE
Poważny wypadek koło Nowogrodu Bobrzańskiego. Zderzyły się trzy samochody. Są ranni

Repertuar kina Polonez w Skierniewicach na nadchodzący tydzień

NOWE
Repertuar kina Polonez w Skierniewicach na nadchodzący tydzień

Polecamy

Wytrawne tartaletki. Smakowita przystawka na kruchym cieście

Wytrawne tartaletki. Smakowita przystawka na kruchym cieście

Smakowite jajka faszerowane bekonem. Ta przystawka powala smakiem i aromatem

Smakowite jajka faszerowane bekonem. Ta przystawka powala smakiem i aromatem

Czy trzeba sparzyć pomidory albo cytrynę? Sprawdź, kiedy traktować produkty wrzątkiem

Czy trzeba sparzyć pomidory albo cytrynę? Sprawdź, kiedy traktować produkty wrzątkiem