1 z 6
Przewijaj galerię w dół

fot. Anna Daniluk
Pieczony bakłażan w wersji fit
Bakłażan z piekarnika z dodatkiem sosu pomidorowego i mozzarelli to znakomite niskokaloryczne danie na lekki obiad.
2 z 6

fot. Anna Daniluk
Pieczone bakłażany z sosem pomidorowym
Upieczone bakłażany należy posmarować ulubionym sosem lub przecierem pomidorowym.
3 z 6

fot. Anna Daniluk
Mozzarella na bakłażanie
Przed pokrojeniem mozzarelli na plastry można ją osuszyć przy pomocy papierowego ręcznika.
4 z 6

fot. Anna Daniluk
Przyprawa ziołowa
Warto ograniczyć spożycie soli poprzez zrobienie własnej przyprawy ziołowej. Proponujemy wymieszać w słoiku suszoną bazylię, oregano, tymianek, majeranek, suszony czosnek i rozmaryn. Do takiej mieszanki warto dodać świeżo zmielony czarny pieprz. Taka przyprawa znakomicie doprawi pieczonego bakłażana.