1 z 17
Przewijaj galerię w dół
Szef kuchni Louis Hardouin dokumentował codzienność rodu...
fot. materiały prasowe Zamku Książ w Wałbrzychu

Szef kuchni Louis Hardouin dokumentował codzienność rodu Hochbergów. Kliknij w zdjęcie, aby zobaczyć galerię zdjęć.

2 z 17
Louis Hardouin z kominiarzem
fot. materiały prasowe Zamku Książ w Wałbrzychu

Louis Hardouin z kominiarzem

3 z 17
W kuchni znajdowały się trzy piece oraz małe windy, którymi...
fot. materiały prasowe Zamku Książ w Wałbrzychu

Kuchnia była urządzona według nowoczesnych standardów

W kuchni znajdowały się trzy piece oraz małe windy, którymi do jadalni, umiejscowionych na niższych piętrach zwożono gotowe dania, a do góry wwożono brudne naczynia. Do mycia warzyw i owoców służyły marmurowe zlewozmywaki. Nowoczesne wyposażenie kuchni zostało zakupione i sprowadzone z Wielkiej Brytanii oraz w Monachium.

4 z 17
Louis Hardouin uczył się sztuki kulinarnej we Francji i...
fot. materiały prasowe Zamku Książ w Wałbrzychu

Kuchnia obsługiwana była przez zespół kucharzy

Louis Hardouin uczył się sztuki kulinarnej we Francji i światowe standardy wdrażał gotując na zamku.

Pozostało jeszcze 12 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA