1 z 17
Przewijaj galerię w dół

fot. materiały prasowe Zamku Książ w Wałbrzychu
Szef kuchni Louis Hardouin dokumentował codzienność rodu Hochbergów. Kliknij w zdjęcie, aby zobaczyć galerię zdjęć.
2 z 17

fot. materiały prasowe Zamku Książ w Wałbrzychu
Louis Hardouin z kominiarzem
3 z 17

fot. materiały prasowe Zamku Książ w Wałbrzychu
Kuchnia była urządzona według nowoczesnych standardów
W kuchni znajdowały się trzy piece oraz małe windy, którymi do jadalni, umiejscowionych na niższych piętrach zwożono gotowe dania, a do góry wwożono brudne naczynia. Do mycia warzyw i owoców służyły marmurowe zlewozmywaki. Nowoczesne wyposażenie kuchni zostało zakupione i sprowadzone z Wielkiej Brytanii oraz w Monachium.
4 z 17

fot. materiały prasowe Zamku Książ w Wałbrzychu
Kuchnia obsługiwana była przez zespół kucharzy
Louis Hardouin uczył się sztuki kulinarnej we Francji i światowe standardy wdrażał gotując na zamku.