5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Rozwałkuj ciasto i przełóż do blaszki, tworząc wysokie...
fot. Katarzyna Puczyńska

Obłędny mazurek wielkanocny z mlekiem w proszku. Przepis na najlepsze ciasto na święta. Tak pyszne, że palce lizać

Mazurek wielkanocny z mlekiem w proszku. Krok 3

Rozwałkuj ciasto i przełóż do blaszki, tworząc wysokie brzegi. Możesz zrobić mazurek np. w formie na tarte. Ponakłuwaj ciasto widelcem w kilku miejscach, by ciasto równo rosło. Piecz ok. 15 minut w 180 stopniach.

Zobacz również

Bieg po Nowe Życie w Wiśle. Blisko 100 sztafet promowało ideę przeszczepów narządów

Bieg po Nowe Życie w Wiśle. Blisko 100 sztafet promowało ideę przeszczepów narządów

Sandomierz tętni życiem! Mieszkańcy i turyści zwiedzają zabytki, spacerują [ZDJĘCIA]

Sandomierz tętni życiem! Mieszkańcy i turyści zwiedzają zabytki, spacerują [ZDJĘCIA]

Polecamy

Domowa konfitura z rabarbaru. Jest tak dobra, że można się uzależnić

Domowa konfitura z rabarbaru. Jest tak dobra, że można się uzależnić

Ciasto jogurtowe z rabarbarem. Zrobisz je bez miksera i w ekspresowym tempie

Ciasto jogurtowe z rabarbarem. Zrobisz je bez miksera i w ekspresowym tempie

Zaskakujące pesto z pokrzywy. Poznaj przepis na bombę witaminową i smaczny dodatek

Zaskakujące pesto z pokrzywy. Poznaj przepis na bombę witaminową i smaczny dodatek