4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Rozwałkuj ciasto i wytnij kształt prostokątnej blaszki....
fot. Katarzyna Puczyńska

Obłędny mazurek kajmakowy. Poznaj przepis na najlepszy mazurek wielkanocny z kajmakiem i bakaliami. Kruche ciasto z apetycznym nadzieniem

Mazurek kajmakowy. Krok 3

Rozwałkuj ciasto i wytnij kształt prostokątnej blaszki. Przełóż je do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Z pozostałej części ciasta zrób wałeczek i ułóż brzegi mazurka. Dociśnij je widelcem, tworząc wzór.

Zobacz również

Oto Zawodowcy Roku 2024 z Zespołu Szkół Ekonomicznych w Śremie. Zobacz!

Oto Zawodowcy Roku 2024 z Zespołu Szkół Ekonomicznych w Śremie. Zobacz!

Pod Tarnowem w błocie ugrzęzła karetka pogotowia. Z pomocą przyszli strażacy

Pod Tarnowem w błocie ugrzęzła karetka pogotowia. Z pomocą przyszli strażacy

Polecamy

Dżem z truskawkami i rabarbarem. Tak zamkniesz te smaki w słoiku na jesień i zimę

HIT DNIA
Dżem z truskawkami i rabarbarem. Tak zamkniesz te smaki w słoiku na jesień i zimę

Domowa oranżada i lemoniada z czarnego bzu. W gorący dzień nie ma nic lepszego

Domowa oranżada i lemoniada z czarnego bzu. W gorący dzień nie ma nic lepszego

Smażony ryż z jajkiem na obiad. Sposób na obiad ze składników prosto z lodówki

Smażony ryż z jajkiem na obiad. Sposób na obiad ze składników prosto z lodówki