5 z 9
Pamiętaj, by nakłuć ciasto widelcem, by spód rósł i piekł...
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek kajmakowy. Krok 4

Pamiętaj, by nakłuć ciasto widelcem, by spód rósł i piekł się równo. Piecz mazurka ok. 20 min w 180 stopniach.

6 z 9
Gotowe i wystudzone ciasto posmaruj powidłami lub kwaskowym...
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek kajmakowy. Krok 5

Gotowe i wystudzone ciasto posmaruj powidłami lub kwaskowym dżemem oraz posmaruj je masą kajmakową - jeśli masa jest bardzo twarda i trudno ją rozsmarować, to przełóż ją do garnka i lekko podgrzej na małym ogniu. Udekoruj mazurek według uznania, np. bakaliami i kandyzowanymi owocami.

7 z 9
Możesz polać mazurek także rozpuszczoną czekoladą.
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek kajmakowy. Krok 6

Możesz polać mazurek także rozpuszczoną czekoladą.

8 z 9
Smacznego!
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek kajmakowy

Smacznego!

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

HIT DNIA
Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Zobacz również

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik