1 z 9
Przewijaj galerię w dół

fot. 123rf.com/mearicon/zdjęcie ilustracyjne
Zestaw przypraw
W domowej spiżarni powinny znajdować się przyprawy, które mają szansę na najszybsze i bieżące zużycie. W naszej galerii zebraliśmy 7 ziół i przypraw niezbędnych w kuchni polskiej.
2 z 9

fot. 123rf.com/windnarsil/zdjęcie ilustracyjne
Ziarna czarnego pieprzu
W kuchni polskiej często wykorzystywany jest świeżo mielony czarny pieprz. Warto trzymać go w szczelnie zamykanym młynku, aby nie utracił aromatu.
3 z 9

fot. 123rf.com/pixelsaway/zdjęcie ilustracyjne
Sól
Sól to podstawowa przyprawa. Wzmacnia smak, a także podkreśla słodycz deserów. Dzięki soli zrobicie także wyśmienite kiszonki.
4 z 9

fot. 123rf.com/lapis2380/zdjęcie ilustracyjne
Świeży majeranek
Dania kuchni polskiej często sięgają po suszony majeranek. Dodaje się go między innymi do pasztetów i do tradycyjnego wielkanocnego żurek.