5 z 12
Odmierz pozostałe składniki: cukier, kakao i czekoladę.
fot. Katarzyna Puczyńska

Czekośliwka. Krok 4

Odmierz pozostałe składniki: cukier, kakao i czekoladę.

6 z 12
Następnie dodaj do powideł cukier i gotuj przez ok. 30...
fot. Katarzyna Puczyńska

Czekośliwka. Krok 5

Następnie dodaj do powideł cukier i gotuj przez ok. 30 minut. Pod koniec dodaj kakao i czekoladę (i wanilię jeśli używasz). Całość wymieszaj i gotuj do pożądanej gęstości.

7 z 12
Przelej powidła do czystych, najlepiej wyparzonych...
fot. Katarzyna Puczyńska

Czekośliwka. Krok 6

Przelej powidła do czystych, najlepiej wyparzonych słoiczków.

8 z 12
Wytrzyj słoiczki, jeśli się ubrudziły w czasie nakładania...
fot. Katarzyna Puczyńska

Czekośliwka. Krok 7

Wytrzyj słoiczki, jeśli się ubrudziły w czasie nakładania powideł. Zakręć i odstaw do góry dnem, aż przestygną.

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto

O TYM SIĘ MÓWI
Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto

Zobacz również

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie