1 z 12
Przewijaj galerię w dół
Domowe powidła pachnące śliwkami i czekoladą. Zobacz, jak...
fot. Katarzyna Puczyńska

Czekośliwka

Domowe powidła pachnące śliwkami i czekoladą. Zobacz, jak zrobić czekośliwkę. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2 z 12
Śliwki umyj i przekrój. Wyjmij pestki. Całość przełóż do...
fot. Katarzyna Puczyńska

Czekośliwka. Krok 1

Śliwki umyj i przekrój. Wyjmij pestki. Całość przełóż do wysokiego garnka o grubym dnie.

3 z 12
Następnie zmiksuj śliwki blenderem lub robotem kuchennym....
fot. Katarzyna Puczyńska

Czekośliwka. Krok 2

Następnie zmiksuj śliwki blenderem lub robotem kuchennym. Postaraj się zrobić to dokładnie, by nie było większych kawałków.

4 z 12
Ustaw garnek na małym ogniu. Gotuj powidła ok. 1,5 godziny,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Czekośliwka. Krok 3

Ustaw garnek na małym ogniu. Gotuj powidła ok. 1,5 godziny, raz na jakiś czas mieszając.

Pozostało jeszcze 7 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

HIT DNIA
Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek