4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Baby drożdżowe najczęściej wypiekane są w ozdobnych formach...
fot. Andrzej Banas/PolsaPress

Niepowtarzalny smak tradycji. Oto przepis z 1910 roku na babkę wielkanocną. Receptura Ochorowicz-Monatowej inspirowała nasze babcie

Formy do babek drożdżowych

Baby drożdżowe najczęściej wypiekane są w ozdobnych formach blaszanych lub współcześnie w silikonowych. Ciasto na babki można też upiec w mniejszej formie np.: jak na muffinki lub w emaliowanych kubkach.

Zobacz również

Nie do wiary co mówią ludzie o tym burmistrzu! WIADOMOŚCI

Nie do wiary co mówią ludzie o tym burmistrzu! WIADOMOŚCI

Dymek z blanta, 7 tys. działek „prochów” i zaległe alimenty

Dymek z blanta, 7 tys. działek „prochów” i zaległe alimenty

Polecamy

Smakowite racuchy twarogowe z rabarbarem. Są pulchne i rumiane

Smakowite racuchy twarogowe z rabarbarem. Są pulchne i rumiane

Tak upieczona ryba zawsze wychodzi idealnie. Wypróbuj nasz sposób na obiad w 20 minut

Tak upieczona ryba zawsze wychodzi idealnie. Wypróbuj nasz sposób na obiad w 20 minut

Nic nie kosztuje, a wspaniale oczyszcza. Zrobisz z niej sok, napar lub sałatkę

Nic nie kosztuje, a wspaniale oczyszcza. Zrobisz z niej sok, napar lub sałatkę