1 z 6
Przewijaj galerię w dół

fot. materiały prasowe Wydawnictwa Słowne
Domowy falafel
Falafel to kotlecik zrobiony z mielonej ciecierzycy. Przepis popularny jest w kuchni żydowskiej i arabskiej.
2 z 6

fot. pexels.com/kendra coupland
Kmin rzymski
Smaku i aromatu falafelowi nadają utłuczone nasiona kuminu nazywanego też kminem rzymskim.
3 z 6

fot. pixabay.com/MYCCF
Ciecierzyca
Podstawowym składnikiem falafela są namoczone ziarna ciecierzycy. Następnie mieli się ją za pomoca robota kuchennego lub maszynki do mięsa.
4 z 6

fot. materiały prasowe Wydawnictwo Słowne
Dodatki do falafela
W książce „Szakszuka. Kuchnia Jerozolimy. Bez granic” autorstwa Nidala Kersha znajdują się przepisy na sosy, pieczywo i kiszonki, które urozmaicą smak falafela.