1 z 6
Przewijaj galerię w dół
Falafel to kotlecik zrobiony z mielonej ciecierzycy. Przepis...
fot. materiały prasowe Wydawnictwa Słowne

Domowy falafel

Falafel to kotlecik zrobiony z mielonej ciecierzycy. Przepis popularny jest w kuchni żydowskiej i arabskiej.

2 z 6
Smaku i aromatu falafelowi nadają utłuczone nasiona kuminu...
fot. pexels.com/kendra coupland

Kmin rzymski

Smaku i aromatu falafelowi nadają utłuczone nasiona kuminu nazywanego też kminem rzymskim.

3 z 6
Podstawowym składnikiem falafela są namoczone ziarna...
fot. pixabay.com/MYCCF

Ciecierzyca

Podstawowym składnikiem falafela są namoczone ziarna ciecierzycy. Następnie mieli się ją za pomoca robota kuchennego lub maszynki do mięsa.

4 z 6
W książce „Szakszuka. Kuchnia Jerozolimy. Bez granic”...
fot. materiały prasowe Wydawnictwo Słowne

Dodatki do falafela

W książce „Szakszuka. Kuchnia Jerozolimy. Bez granic” autorstwa Nidala Kersha znajdują się przepisy na sosy, pieczywo i kiszonki, które urozmaicą smak falafela.

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem