5 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Francuskie ciasteczka. Krok 3
Do miseczki wbij jedno jajko, roztrzep je widelcem. Posmaruj ciasto jajkiem za pomocą małej łyżeczki lub silikonowego pędzelka.
6 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Francuskie ciasteczka. Krok 4
Posyp ciasto cukrem waniliowym. Jego ilość zależy od tego, jak bardzo chcesz by twoje ciasteczka były słodkie. Ja proponuję 3 łyżki cukru waniliowego na wszystkie ciasteczka.
7 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Francuskie ciasteczka. Krok 5
Przełóż ciasteczka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w bardzo dobrze nagrzanym piekarniku na 200 stopni przez około 10 minut.
8 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Francuskie ciasteczka. Krok 6
Ciasteczka francuskie gotowe. Najlepiej smakują jeszcze tego samego dnia.