5 z 14
Zagnieć ciasto. Przykryj je ściereczką i odstaw na pół...
fot. Katarzyna Puczyńska

Rogaliki krucho-drożdżowe. Krok 4

Zagnieć ciasto. Przykryj je ściereczką i odstaw na pół godziny.

6 z 14
Podziel ciasto na 4 równe części. Każdą część ciasta...
fot. Katarzyna Puczyńska

Rogaliki krucho-drożdżowe. Krok 5

Podziel ciasto na 4 równe części. Każdą część ciasta rozwałkuj na kształt koła i podziel na 8 trójkątów.

7 z 14
Na każdy trójkąt połóż łyżeczkę powideł. Zwiń trójkąt na...
fot. Katarzyna Puczyńska

Rogaliki krucho-drożdżowe. Krok 6

Na każdy trójkąt połóż łyżeczkę powideł. Zwiń trójkąt na kształt rogalika.

8 z 14
Przełóż rogaliki na blaszkę wyłożoną do papierem do...
fot. Katarzyna Puczyńska

Rogaliki krucho-drożdżowe. Krok 7

Przełóż rogaliki na blaszkę wyłożoną do papierem do pieczenia i zostaw na ok. 10 minut. Rozgrzej piekarnik na 170 stopni.

Pozostało jeszcze 5 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

HIT DNIA
Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto

O TYM SIĘ MÓWI
Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto

Zobacz również

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik