5 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Rogaliki krucho-drożdżowe. Krok 4
Zagnieć ciasto. Przykryj je ściereczką i odstaw na pół godziny.
6 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Rogaliki krucho-drożdżowe. Krok 5
Podziel ciasto na 4 równe części. Każdą część ciasta rozwałkuj na kształt koła i podziel na 8 trójkątów.
7 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Rogaliki krucho-drożdżowe. Krok 6
Na każdy trójkąt połóż łyżeczkę powideł. Zwiń trójkąt na kształt rogalika.
8 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Rogaliki krucho-drożdżowe. Krok 7
Przełóż rogaliki na blaszkę wyłożoną do papierem do pieczenia i zostaw na ok. 10 minut. Rozgrzej piekarnik na 170 stopni.