1 z 14
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Rogaliki krucho-drożdżowe
Krucho-drożdżowe rogaliki z dżemem lub powidłami to pomysł na pyszny deser. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Rogaliki krucho-drożdżowe. Krok 1
Przygotowanie rogalików zacznij od zrobienia zaczynu z drożdży. W miseczce wymieszaj drożdże z cukrem.
3 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Rogaliki krucho-drożdżowe. Krok 2
Dodaj śmietanę, jajko i żółtko. Wymieszaj i odstaw na kilka minut, by drożdże "ruszyły".
4 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Rogaliki krucho-drożdżowe. Krok 3
Na stolnicę przesiej mąkę. Dodaj szczyptę soli i masło. Posiekaj całość nożem i dodaj masę drożdżowo-jajeczną.