5 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Kruche babeczki kakaowe. Krok 3
Gdy ciasto się chłodzi, możesz przygotować foremki. Rozpuść masło i posmaruj nim foremki. Odstaw na kilka minut.
6 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Kruche babeczki kakaowe. Krok 4
Porcję schłodzonego ciasta rozwałkuj dość cienko. Wytnij krążek nieco większy niż foremka. Wylep foremkę ciastem i odetnij wystające brzegi.
7 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Kruche babeczki kakaowe. Krok 5
Nakłuj spód babeczki widelcem lub przykryj kawałkiem papieru do pieczenia i obciąż suchym ryżem, lub fasolą. Ja zazwyczaj jedynie nakłuwam spód i babeczki pieką się równo, nie opadają.
8 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Kruche babeczki kakaowe. Krok 6
Piecz babeczki w 180 stopniach przez około 15 minut. Gotowe wyjmij z foremki i wystudź.