5 z 16
Gdy ciasto się chłodzi, możesz przygotować foremki. Rozpuść...
fot. Katarzyna Puczyńska

Kruche babeczki kakaowe. Krok 3

Gdy ciasto się chłodzi, możesz przygotować foremki. Rozpuść masło i posmaruj nim foremki. Odstaw na kilka minut.

6 z 16
Porcję schłodzonego ciasta rozwałkuj dość cienko. Wytnij...
fot. Katarzyna Puczyńska

Kruche babeczki kakaowe. Krok 4

Porcję schłodzonego ciasta rozwałkuj dość cienko. Wytnij krążek nieco większy niż foremka. Wylep foremkę ciastem i odetnij wystające brzegi.

7 z 16
Nakłuj spód babeczki widelcem lub przykryj kawałkiem papieru...
fot. Katarzyna Puczyńska

Kruche babeczki kakaowe. Krok 5

Nakłuj spód babeczki widelcem lub przykryj kawałkiem papieru do pieczenia i obciąż suchym ryżem, lub fasolą. Ja zazwyczaj jedynie nakłuwam spód i babeczki pieką się równo, nie opadają.

8 z 16
Piecz babeczki w 180 stopniach przez około 15 minut. Gotowe...
fot. Katarzyna Puczyńska

Kruche babeczki kakaowe. Krok 6

Piecz babeczki w 180 stopniach przez około 15 minut. Gotowe wyjmij z foremki i wystudź.

Pozostało jeszcze 7 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto

O TYM SIĘ MÓWI
Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto

Zobacz również

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie