1 z 17
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Kotlety po zbójnicku
Zobacz, jak zrobić pyszne kotlety po zbójnicku na obiad. W galerii możesz zobaczyć etapy przygotowania.
2 z 17

fot. Katarzyna Puczyńska
Kotlety po zbójnicku. Krok 1
Schab pokrój na kotlety o grubości ok. 1 cm. Rozbij je na płasko tłuczkiem i posyp solą i pieprzem.
3 z 17

fot. Katarzyna Puczyńska
Kotlety po zbójnicku. Krok 2
Przygotuj składniki na panierkę. W jednym naczyniu wymieszaj mąkę pszenną z bułką tartą. W drugim roztrzep jajko i dopraw je słodką i ostrą papryką.
4 z 17

fot. Katarzyna Puczyńska
Kotlety po zbójnicku. Krok 3
Rozgrzej olej roślinny lub smalec na patelni. Połóż kotlety i ustaw średni ogień.