5 z 11
Zagotuj duży garnek wody. Dodaj łyżkę soli i łyżkę cukru.
fot. Katarzyna Puczyńska

Modro kapusta. Surówka z czerwonej kapusty. Krok 4

Zagotuj duży garnek wody. Dodaj łyżkę soli i łyżkę cukru.

6 z 11
Wrzuć kapustę do wody. Gotuj od 5 do 10 minut. Odcedź. (Po...
fot. Katarzyna Puczyńska

Modro kapusta. Surówka z czerwonej kapusty. Krok 5

Wrzuć kapustę do wody. Gotuj od 5 do 10 minut. Odcedź. (Po 10 minutach kapusta będzie już miękka, jeśli wolisz bardziej chrupką surówkę to odcedź ją już po 5 minutach.)

7 z 11
Polej kapustę sokiem z cytryny i wymieszaj. Pokrój cebulę w...
fot. Katarzyna Puczyńska

Modro kapusta. Surówka z czerwonej kapusty. Krok 6

Polej kapustę sokiem z cytryny i wymieszaj. Pokrój cebulę w drobną kostkę i dodaj do kapusty.

8 z 11
Jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce na dużych oczkach....
fot. Katarzyna Puczyńska

Modro kapusta. Surówka z czerwonej kapusty. Krok 7

Jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Dodaj do kapusty. Dopraw całość olejem, solą i pieprzem. Wymieszaj. Gotowe.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

Zobacz również

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik