1 z 11
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Modro kapusta. Surówka z czerwonej kapusty
Modro kapusta to zdrowy dodatek do obiadu. Zobacz, jak ją przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Modro kapusta. Surówka z czerwonej kapusty. Krok 1
Zdejmij pierwsze liście kapusty. Umyj ją i osusz.
3 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Modro kapusta. Surówka z czerwonej kapusty. Krok 2
Przekrój kapustę na pół. Jedna połówka zdecydowanie wystarczy na sporą porcję surówki.
4 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Modro kapusta. Surówka z czerwonej kapusty. Krok 3
Posiekaj drobno kapustę i przełóż do dużej miski. Posól ją szczyptą soli i wymieszaj.